keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Tulehtunut tissi

Niinhän siinä sitten kävi, että flunssailu olikin rintatulehduksen alkua. Ai helvetin hitto, että on pikkutissi kipeä! Pieni neuvonen: syöttäkää aina vuoronperään kummatkin tissit tyhjiksi!!! Jos pystytte... Ei se täällä onnistunut.

Juttu meni siis niin, että tyttö kieltäytyi jo pidemmän aikaa erityisesti pikkutissin maukkaasta ravinnosta. Huusi isollakin tissillä, mutta eritoten pikkutissillä. No tästäpä lannistuneena mamma tarjosi mieluummin isompaa tissiä, joka herätti pikkuneidissä vähemmän huutoa. Ja tästäpä innostuneena hylätty maito keräsi itsensä sumppuun, sanoi imetyssopimuksen irti, kutsui tulehduksen paikalle, aiheutti mammassa kuumeen ja saatanan kipeän tissin. No, koska tissi ei kuitenkaan kipeytynyt näin voimakkaasti heti, kärsittiin kuumeesta hetki, ennenkuin oireyhtymä allekirjoittaneelle selvisi. Ajattelin siis alkuun, että pieni kipu johtuu vain siitä, että tissi on niin täynnä... Pyh.. Olisihan minun pitänyt tietää, ettei pikkutissi ole koskaan täynnä, siksi sen nimi on pikkutissi. Tajusin kuitenkin katsoa peiliin ja rinnan alapuolella punoitti niin, ettei mitään tolkkua. No, koskinpa sitten siihen kohtaan ja löysin möykyn, joka pystyi olla vain rintatulehdus (rintatiehyen tukkeuman jatko-osa siis) tai syöpä. Oireiden perusteella valitsin ensimmäisen.

Antibiootit paikalle ja nyt venaillaan, josko en kohta enää toivoisi, että tissini leikattaisiin irti. Ja kaikkeni yritin. Suihkutin lämpimällä vedellä, pumppasin ja lypsin saunassa, yritin antaa tytön imutella siitä, mutta ei onnistunut. Sitä ei tyhjäksi saa ja piste.

ps. Tiedättekö, kun kaikissa imetysmania-oppaissa vouhkataan siitä, että maitoa tulee, kun vaan antaa lapsen imeä tarpeeksi... kysyntää jos on, niin on tilaustakin, vai mitä helvettiä... Miten hooveessä tuo pätee, jos ei lapsi SUOSTU syömään toisesta tissistä?? En edes uskalla kysyä, jos joku imetysmaanikko eksyy tänne tulee kertomaan, miten sekin on minun, imetysasennon, imuotteen ja kaikenmuun hölynpölyn vika. Ei ole.

pps. En nyt siis dissaa (täys)imettäjiä, vaan vain niitä, joiden elämäntehtävä on aiheuttaa paha mieli niille, joiden imetys ei yhtä hyvin suju.

ppps. Nyt jos pitäisi juosta kovaa - tai ollenkaan -, niin voisi pikkuisen sattua.

2 kommenttia:

  1. Auts, auts. Myötätuntoja sinne! Sait siis antibiootit? Ne varmasti tepsii (toivottavasti ei sitten mee beeben maha sekaisin niiden takia). En ite kokeillut koskaan kaalinlehtiä mutta ne kuulemma helpottaa kipua myös rintatulheduksen aikana, niistä erittyy jotain rauhoittavaa ainetta. Eli sujautapa kylmä hieman rikottu kaalinlehti liiveihin! kaikki maholliset konstit käyttöön :) Mullaki meinas tulla tulehdus kun tuli tukkeuma, mutta kai ahkera (kivulias) hierominen ja lypsy sitten auttoi ja tilanne laukesi. Tsempit!
    -Marihp

    VastaaPoista
  2. Marihp: Joo, sain onneksi antibiootit ja olen taas elävien kirjoissa :)

    VastaaPoista