lauantai 10. syyskuuta 2011

Yummy, yummy, yummy...

... I've got love in my tummy, kuuluu joku mainosbiisikin...

Tyttö viihtyy nyt sitten masulteen paljon. Eräs yö heräsin, kun tyttö raivoaa, kun oli kyljeltä kääntynyt mahalteen ja sekös sitten alkoi yhdessä nälän kanssa harmittamaan. Tissisantsin jälkeen raivostutti, kun ei selältä osannutkaan vielä kääntyä mahalleen. Aika paljon yrittää neiti kääntyä, mutta onnistuminen tarvitsee edelleen hieman tuuppimista. Mutta on se vaan siistiä seurata, kun toinen alkaa hiffailla asioita.

Neuvolalääkärissä lääkäri oli jo lähettämässä neitosta fyssarille, kun ei vain halunnut katsoa vasemmalle. Antoi armoa lääkärille lopulta ja vilkaisi vasuriinkin, mutta vasta kun minä poistuin näköpiiristä häiritsemästä. Mutta miten sitä nyt sitten treenaisi? Kyljelteen ei oikein enää viitsi laittaa nukkumaan, kun kerran meinaa tuupahtaa mahalleen, joten mitä sitä keksisi. Edelleen näytän likalle välillä piirrettyjä tietokoneelta, niin että hän makaa selälteen ja joutuu sitten katsomaan vasemmalle, jos meinaa päästä juoneen mukaan. Ja ihan hyvin se sujuu. Ei vain halua katsoa, jos mitään jännää katsottavaa ei ole.

Pään muoto mietityttää. Oikea puoli on turpeampi kuin oikea. Nestettä? Mitä sille voi tehdä? Tosiaan tuo kyljelleen nukuttaminen ei oikein enää toimi...

Tyttö on muuten jo yli 8-kiloinen (ja 4 kk) eli kohta häilytään niillä rajoilla, että Prisman vauvakärryille ei olisi asiaa (max 9-kiloinen).

Ai niin, ostin ammeeseen sellaisen "istuimen", johon vauskin voi laittaa, niin ei tarvitse itse pidellä. Siinä meinaan meinaa selkä mennä ja ylös on vaikea päästä. Kokeilin ihan kuivilteen vauvaa siihen istumaan eikä se kyllä miellyttänyt häntä yhtään. Onko kokemuksia härpäkkeen onnistumisprosentista? Toivoisin, että olisi jees, niin osaisin ehkä yksinkin kylvetellä. Tähän asti ollaan hoidettu se yhdessä miehen kanssa. Toinen pitää ja toinen pesee. Toinen kiva juttu olisi sellainen tuki, että saisi ammeen nostettua ihan omalle korkeudelle, niin sekin jelppaisi selän kanssa.

Kertokaa jotain kivaa! Mitä kaikkea teidän vauvat on nelikuukautisena osanneet? Mitä täällä on odotettavissa?

ps. Imetys on kyllä ihan perseestä tällä hetkellä. Ilmeisesti nyt sitten ei maitoa tule niin paljon tai ripakasti kuin tarvittaisiin, sillä huutoa on aina päivisin. Aamulla ei täysien tissien kanssa meuhkata. Neuvolantäti sanoi, että puhutaan niistä soseista sitten ensi kerralla. Huoh... Olisin halunnut jo antaa vähän pottua.

2 kommenttia:

  1. Meillä tyttö osasi kääntyä molempiin suuntiin varmaan jo 4-kuukautisena, mutta ei juuri viittinyt kääntyillä, kunnolla pyörähtely alkoi innostaa vasta puolivuotiaana. Sen jälkeen ei ole viihtynytkään selällään paitsi nukkuessa, muulloin kääntyy sekunnissa mahalleen kun laittaa lattialle.

    Mutta tarkemmin en enää oikein muista mitä tyttö osasi tuon ikäisenä, vaikka vasta muutama kuukausi kulunut! Niin helposti unohtaa kaiken. olisi pitänyt pitää alusta asti tarkkaa päiväkirjaa vauvelin kehityksestä.

    Kylvetys on meillä sujunut niin että amme on saunapenkillä ja kylvettäjä istuu pienemmällä penkillä, ei tarvi kovasti kurotella. Tuo kylpytuki meilläki oli mutta eipä tullu käytettyä monestikaan. Tytöllä oli sen verran ammekauhua että asennossa missä hyvänsä tuli huuto. Nyttemmin jo sujuu mukavasti :)

    Tsemppiä vauvelin treenailuun! Ootteki varmaan leluilla houkutelleet kattelemaan vasemmalle, eiköhän se sieltä jossain vaiheessa onnistu.

    Niin ja voithan sinä sitä pottua jo antaa, jos se helpottaisi vauvan nälkää päivisin. Ei ne neuvolantädit mitään jumalia ole, ne on neuvoja eikä käskyjä :)

    -Marihp

    VastaaPoista
  2. Marihp: Hei, toi saunaidea kävi meilläkin mielessä, mutta en tiedä, miksi hylättiin se, hmmm... Joo, leluja ollaan kokeiltu, mutta kattoo, kun haluaa, ei silloin kun me halutaan :) Mä oon niin nöösi, etten uskalla tehdä vastoin neuvolatädin ohjeita... Tai no, katotaan pari viikkoa, niin enköhän mä sorru :)

    VastaaPoista