lauantai 6. elokuuta 2011

Rytmikästä

Havaitsinpa juuri, että meidän neiti on alkanut löytää joitain rytmin poikasia arkeensa. Aika monta yötä on mennyt nyt kahdeksan tunnin unilla (koputan puuta niin, että tikatkin säikkyvät) ja tytskä on nukkunut silloin noin 23-07, syönyt ja nukkunut sitten vielä kolme tuntia. Tämän jälkeen syödään ja seurustellaan puolillepäivin, jolloin taas syödään ja unoset nukutaan noin 13-16. Iltahulinoihin en ole niin kiinnittänyt huomiota, mutta pitempiä päikkäreitä silloin ei minun nähdäkseni nukuta, vain noin puoli tuntia kerrallaan. Lähinnä kuitenkin vain pikkuisia uinahduksia, joista herätään sellaisella huudolla, että voi morjens. Erilaiset reissut esimerkiksi kauppaan sekoittavat pakkaa, mutta toisaalta ne pystyisi suunnittelemaan paremmin, jos ottaisi tytön rytmit huomioon paremmin. Mutta mitä silloin tekisi? Ottaisi kauppaan hereillä olevan lapsen, joka saattaa parkua hetkellä minä hyvänsä vai tuhlaa päivän ainoan hengähdyshetken siihen, että tyttö nukkuu Prisman kärryissä? (Ai perkele, niistä pitääkin kirjoittaa ihan oma postauksensa....!)

On oikeastaan kiva, että rytmiä jo löytyy ja on todella mainiota, jos nuo kahdeksan tunnin unet muuttuisivat pysyväksi kuvioksi. Nuo yhdet pitkät päikkärit ovat myös todella jees ja antavat minulle mahdollisuuden tehdä vähän omia juttujani. Mutta ehkä vielä illalle olisi kiva saada edes tunnin päikkärit vaikka sinne kello kahdeksan tietämille. Ehtisi hoitaa iltajututkin ripeämmin.

Mutta tietenkin riemu on ennenaikaista. Eikös tämän ikäisillä kakruilla rytmit heittele häränpyllyä vielä moneen kertaan? Ehkäpä ensi viikolla kiukkuan täällä tukka takussa ja silmänaluset mustana, kun neiti nukkuu tunnin yössä ja kuusi tuntia päivällä. Ehkäpä olisikin viisasta kirjoittaa jopa ylös, että miten tyttö on hereillä, valveilla tai syömässä. Voisi antaa jotain osviittaa itsellekin.

Miten teillä rytmitellään? Onko rytmiin mahdollista vaikuttaa itse?

2 kommenttia:

  1. Ai vitsit, täähän on ihan mun "alaa" ;) rytmiä kun ollaan haettu ja ihmetelty varmaan kolme kuukautta. Meillä on siis vaihdellu koko ajan tämä rytmi, ainoa mikä on pysynyt on nämä pitkät yöunet. Onnittelut muuten niistä :)

    En lähtenyt ennen kiinteitä itse vaikuttamaan rytmiin. Vauva oli vielä niin pieni joten syötiin ja nukuttiin silloin kun nälätti ja väsytti. Nyt kiinteiden alotuksen jälkeen on jo jotain rytminpoikasta löytynyt ja uskaltaisin jopa ajatella että pysyvästi tällä kertaa :) et en ehkä lähtisi muokkaamaan sitä rytmiä kovin aikaisin, tuntuu että sillä on tapansa järjestyä itsellään, väistämättä sitten vanhempana, esim. taaperona sitä rytmiä alkaa muokkautua niiden syömisten ja päiväunien mukaan.

    Kuulostaa luksukselta noi päiväunet :)

    VastaaPoista