perjantai 5. elokuuta 2011

Vasemmalle, kiitos!

I'm back!

Nyt on lomat lusittu ja takaisin vauva-arkeen ihan kotioloihin. Mökillä kiinnitin huomiota jo pitkään tiedossa olleeseen asiaan, nimittäin vauvan niskaan. Meidän neiti tuijottelee niska jäykkänä vain oikealle ja nyt vasemmalle katsominen näyttäisi aiheuttavan jo suurensuuria vaikeuksia. Aiemmin tyttö kyllä katsoi vasemmalle niin halutessaan, vaikka mieluiten suunta olikin oikealle. Nyt tilanne on kuitenkin jo huolestuttava, sillä tyttö vetää jopa raivarit sylissä, jos hänet asettelee niin, että joutuisi katsomaan vasuriin.

Mitä ihmettä tälle tilanteelle on tehtävissä?

Tyttö kyllä laitetaan makuulle aina niin, että kaikki virikkeet ovat vasemmalla, mutta ignooraa ne tyystin ja tuijottelee pinnasängyn reunoja. Jos väkisin yrittää asetella tyttöä vasempaan päin katsovaksi, niin huuto on aika karmaiseva. Kun nyt saisi likan katsomaan edes suoraan näin alkuun. Kohta niska on niin valmista kauraa, että tulokset ovat nähtävissä teininä, kun prinsessa muistuttaa lähinnä Notre Damen kelloa soittelevaa friikkiä kuin ryhdikästä nuorta neitiä.

Kohta on kolmekuukautisneuvola, jossa aion asiasta kysäistä, mutta onko jollain muulla ollut tätä samaa ongelmaa? Miten te sen hoiditte?

3 kommenttia:

  1. Meillä on sama ongelma, ja eilen meillä kävi fysioterapeutti kotikäynnillä sen vuoksi. Meillä poika kattelee kokoajan vasemmalle, ja huuto seuraa ku yrittää kääntää päätä oikealle. Laita tyttö mahalleen ja "hiero" eli silittele hartiaseutua useamman kerran päivässä. Sitten meille näytettiin asentoja miten vauvaa voi pitää sylissä, mutta ne on aika vaikee tässä selittää :s Ja sellanen vinkki myös saatiin, että aina ku näyttää jotaki lelua, niin alkaa tuomaan sen silmien eteen aina siltä jäykältä puolelta, eli reidän tapauksessa vasemmalta.

    Meidän pojalla on alkanu pää painumaan jo vasemmalta puolelta ku ne luut on niin pehmeät. Voisin tietenki yrittää ottaa tuonne oman blogin puolelle kuvia niistä asennoista mitä se fysioterapeutti näytti :) Mutta kannattaa sanoa asiasta neuvolassa jos huolestuttaa.

    Koska teidän tyttö on muuten syntyny?

    VastaaPoista
  2. ... Ja tyttö on syntynyt toukokuun ekalla viikolla eli täyttää pian 3 kk.

    VastaaPoista