maanantai 1. elokuuta 2011

Rintaraivarit

Haluaisiko joku oppineempi nyt valistaa minua?

Synnytyslaitoksella suurin ongelmani oli imetys. Vauva veti järkyttävät kilarit aina tissillä, kun ei kertaheitolla onnistunut missiossaan tyhjentää utareeni. Kotiin päästyämme tämä helpotti, mutta nyt ongelma on uusiutunut. Jo muutaman päivän vauva on huutanut äänensä käheäksi joutuessaan rintojeni läheisyyteen, vaikka nälkä on selkeästi ollut. Neiti on ulissut aivan järkyttävän raivon vallassa ja siitä on seurannut joko kaksi asiaa. A) olen turvautunut Nanniin ja tyttö on innokkaasti loiskutellut menemään pullosta ilman raivon hiventäkään tai B) olen antanut huutaa rinnalla ja yrittänyt ohjata tissiä suuhun ja tyttö vuorottelee raivoamisen ja tissin imemisen välillä. Siis keskeyttää välillä imemisen ja huutaa ja jatkaa sitten taas jonkin aikaa ja huutaa.

Tuntuu, että myös kovat pierut ovat olleet yhtäaikainen vaiva. Kieltäytyykö siis syömästä tisukkaa, koska äidinmaidossa on nyt jotain pieruja aiheuttavaa, vai mitämitä? Hjäpa mig!

6 kommenttia:

  1. Mulla oli pojan kanssa sama ongelma. Suoraa huutoa heti ku olis pitäny syömään alkaa. Sitten jotain 2min suostu imemään, ja sitten taas huudettiin. Tuleeko sulla kunnolla maitoa? Mulla nimittäin tuli aika vähän, ja jouduin antamaan sitten lisäksi aina korviketta. Nyt mennäänki sitten kokonaan korvikkeella ku maito loppu pojan ollessa 2vko ikänen.

    VastaaPoista
  2. Mietin ihan samaa kuin Jonna, liian vähän maitoa? Tai peräti liikaa? Meillä on ollut kaksi kertaa ihan rintalakko, molemmat kesti päivän. Söi tosi vähän ja olinkin ihan hädissäni. Seuraavana päivänä olikin sitten kaikki ihan normaalisti.

    Meillä on ollut myös noita syö, huutaa, syö, huutaa raivareita enkä ole koskaan selvittänyt syytä tähän kun tuntuu että maitoa on tullut. Jotenkin tuntuu että pitäisi olla jokin kolmannen asteen yhteys näitten vauvojen kanssa, eihän näistä muuten erkkikään ota selvää ;)

    Ja sehän voi olla että jos toisella kiertää vatsassa (mietin noita pieruja) niin ehkä hän ei siksi halua syödä. Voi olla vaikka jotain mitä oot syöny ja mikä ei sit ole sopinut toisen mahalle (?)

    Olipas taas pitkä sepustus ;) Toivottavasti menee ohi!

    VastaaPoista
  3. Maitoa kyllä tuntuisi tulevan, joten veikkaan että johtuu noista ilmavaivoista sitten... Mutta mystistä on, ettei huuda joka syötöllä, sillä esim. yöt menee hyvin. Outoja ovat vauvat, ei voi muuta sanoa :)

    VastaaPoista
  4. Hei! Imetätkö aina jossain tietyssä asennossa? Voisihan olla, että vauva vaikkapa noiden mahanpurujen vuoksi ei aina viihdy esim. sylissä imemässä. Meillä juuri nyt on sellainen vaihe että imettää voin ainoastaan sängyn päällä kyljellään, imetystyynyn kanssa sohvalla ei tule kysymykseenkään kun vauva saa kilarit.
    -Marihp

    VastaaPoista
  5. Marihp: Hei, totta muuten! Meidän imetysasento ei ole kyllä kenellekään ergonominen, joten joudunpa ehkä kiinnittämään siihen huomiota...

    VastaaPoista
  6. Heippa! Ite oon saanut hyviä vinkkejä netistä mm imetystukilistan sivuilta. Niillä vinkeillä menty monien rintaraivareiden ja -lakkojen yli. Joskus maitoa roskan tulee liikaa, joskus liian vähän, joskus liian hitaasti ym ym. Oon ymmärtänyt että kärsivällisyyttä tulisi olla. Imetysongelmat ottaa kyllä todella pattiin! Tsemppiä, toivottavasti mennyt ohikin jo:)

    VastaaPoista