sunnuntai 7. elokuuta 2011

Vauvakärryt from hell

Kuinka moni on joutunut käymään pikkuvauvan kanssa kaupassa? Käsi ylös nyt! Niin ajattelinkin. Ja tästä asiasta minulla onkin sananen sanottavana.

Ensinnäkin: voi jumalauta.

Äs-korttilaisina Prisma on ollut meille aina se paikka, jossa ostokset hoidamme kerran tai pari viikossa. Vauvan saavuttua talouteemme huomasimme Prismassa kuitenkin yhden erittäin huonon puolen. Ne perkeleen vauvakärryt. Siis ne istuimet. Tiedättekö jo, mistä puhun? Siis, miten helvetissä voi sellaisiin rimpuloihin istuttaa vastasyntyneen???? Meidän Prismassa tarjolla on kahdenlaisia istuimia, vihreitä ja mustia ja yhtä paskoja kummatkin. Lapsi on aivan liian istuvassa asennossa, pää sivulla retkottaen ja istuin on todella kova. Siis aivan karmivan näköistä pikkulapsen kiusaamista. Bonusta Prismalle kuitenkin siitä, että a) kärryt ovat ilmaisia ja b) niitä löytyy sekä kattotasanteelta että alakerrasta.

Noh, joskus eksymme kuitenkin Citymarketiin, jonka valikoimista tykkään joissain suhteessa enemmän (kuten esimerkiksi karkkihyllystä). Citymarketin vauvaistuimet ovat huomattavasti makaavammassa asennossa kuin Prisman ja vauvalla on selvästi parempi olla. Mutta voi perse, että meni viimeksi hermot, kun yritti löytää kärryjä. Sitten, kun ne viimein löytyivät jostain yläkerrasta, niin ne tietenkin vaativat sen peruspantin eikä silloin tietenkään ollut rahaa taskussa saati, että olisi voinut niitä kaivaa vauva sylissä. Aivan perseestä.

Olenkin havainnut, että lempparikauppani tässä suhteessa onkin S-market. Siellä istuimet ovat pehmustettuja, tarpeeksi makaavassa asennossa ja ilmaisia. Koska kauppa on pieni, niin kärryjä löytyy sieltä, mistä pitääkin. (Ja niitä on tarpeeksi!) Perfecto.

Näin asiat siis tällä kylällä, mites muualla?

4 kommenttia:

  1. Meillä on lähinnä vältelty noita kauppojen vauvakärryjä; yleensä nostetaan turvakaukalo kärryihin (kyllä sinne ostoksiakin mahtuu jonkin verran... joskus mies on ottanut toiset kärrit niitä ostoksia varten ;-)) Myös matkikset on aina autonperässä, joten nykyään saatamme laittaa tytön rattaisiin ja kärrytellä niillä kaupassa, ostokset sitten koriin tai niihin toisiin ostoskärryihin. Näin siis, jos ollaan koko porukalla kaupassa. Kohta tytön voikin jo laittaa istumaan tavallisiin ostoskärryihin.

    -Marihp

    VastaaPoista
  2. Joo, tuo turvakaukalo kärryihin -metodi on aika jättebra!

    VastaaPoista
  3. Minä vältin ensimmäiset kokonaan kaupassa käymistä :D Pistin miehen asialle, raukkaparka.

    Kävin paikallisessa s-marketissa ilmoittamassa, että sinne tarvitaan ehdottomasti edes yhdet kaksosten kärryt. Pian sinne ilmestyi kärryt, jossa oli yksi kaukalopaikka ja yksi istumapaikka eli sisaruskärryt. Ehkä parempi sekin, mutta odotin kyllä kahden kaukalon paikkaa tai kahden istumapaikan kärryjä.

    VastaaPoista
  4. Mimmi: Joo, en mäkään kaksisteen vauvan kanssa mihkään lähe. Mies pitää olla henkisenä ja fyysisenä tukena :)

    VastaaPoista