maanantai 25. heinäkuuta 2011

Neuvolan vaaka

Ensimmäisellä neuvolakäynnillä tietysti punnittiin ja mielestäni vaaka näytti vähän yläkanttiin. "Enhän mä nyt noin paljon paina?" Ajattelin kuitenkin, että vaatteet ja aamupala painavat juuri sen verran, että tulos oli hyväksyttävissä.

Tätä kuitenkin tapahtui jokaisella neuvolakäynnillä koko raskauden ajan. Joka ikinen kerta kotivaaka näytti vähemmän kuin neuvolan vanha, rupuinen vaaka. Joka ikinen kerta lähdin hyvillä mielin neuvolaan, koska ajattelin, että tällä kerralla nyt ainakaan ei ole tullut painoa kovin paljon. Ja joka ikinen kerta petyin, kun painoa oli tullut... ja paljon. Loppuraskaudessa lihoin jatkuvasti ainakin kilon viikossa.

Ensimmäisen kerran neuvolan vaaka ilahdutti synnytyksen jälkeen, kun vein vauvan näytille ja pyysin päästä vaa'alle, koska kotivaaka oli rikki eli vertailukohtaa ei ollut. Viikon jälkeen synnytyksestä kiloja oli hävinnyt 11! Olin ekstaasissa.

Ja viimeisimmän kerran neuvolan vaaka petti minut syvästi hiljattaisessa jälkitarkastuksessa. Kotona olin punninnut itseni ja havainnut, että lähtötilanteeseen olisi enää kaksi kiloa, siis kaksi! Mutta neuvolan vaaka (uusi, hieno sellainen) valisti minua, että tosiasiassa kiloja on vielä 4,6 karistettavana. Aaargghhh.

Koska verenpaineeni nousee kohisten aina lääkärillä, neuvolassa ym., sovimme neuvolan tädin kanssa heti alussa, että mittaan sen aina kotona ennen käyntiä luotettavamman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Rakkaat neuvolan tädit, eikö jatkossa voitaisi tehdä myös sellaisia diilejä, että painokin katsottaisiin jo kotona, niin ei sitten tule niitä ikäviä yllätyksiä?

Miellyttikö neuvolan vaaka teitä raskauden aikana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti